DOGODKI

Z agencijo Travel Tilago in s Holiday Village Sagitta smo dosegli dogovor, da bomo v Omišu, s storitvijo All inclusive letovali v terminu od 1.9. do 8.9.2023.

Dokončne podrobnosti letovanja bomo objavili kasneje.

Cena vključuje:

-prevoz z avtobusom

- 7 x all inclusive (bungalov ali hotelska soba)

- turističnega vodiča in organizacijo izleta

- vsak dan brezplačen prevoz z avtobusom do Omiša in nazaj

- hotelska animacija z glasbo

Storitev ALL INCLUSIVE vključuje:

- samopostrežni zajtrk, kosilo in večerjo, popoldansko kavo, domače brezalkoholne in alkoholne pijače v All inclusive baru od 10.00 do 24.00 ure in v restavraciji ob obrokih, predstavnika, ki bo skrbel za jutranjo telovadbo, animacijo, športne aktivnosti, turistična taksa,  coris zavarovanje

- avtobusni prevoz Litija- Omiš- Litija

- vse sobe so klimatizirane

Predvidena cena bo znašala za člane 575 EUR in za nečlane 595 EUR.

Informativne prijave zbiramo že sedaj, s podrobnejšimi informacijami in sprejemanjem akontacij, bomo začeli v začetku leta 2023.

V četrtek, 1.9.2022,  smo se člani Medobčinskega društva invalidov Litija -  Šmartno z agencijo Travel – Tilago  kar s tremi avtobusi odpeljali na letovanje na otok Brač. Bilo nas je kar 153. Vrnili smo se v četrtek, 8.9.2022.

Že na postajališču železniške postaje v Litiji je bilo čutiti, da se vračamo v znano letovišče Bluesun Holiday Village  hotel Bonaca, kjer smo uživali že preteklo leto. Potovali smo brez zapletov, se v Splitu vkrcali na trajekt Hrvat in pripluli v mestece Supetar. Z avtobusi smo se odpeljali do Bola. Ko smo izstopili iz avtobusov, nas je pozdravila zelena okolica našega letovišča. Poiskali smo svoje hišice in se namestili v čiste in lepo urejene sobe. Čakalo nas je tudi  kosilo. Ves  čas smo uživali v pestri ponudbi sadja, zelenjave, glavnih jedi, zelenjavnih juh, sladic in pijač. Ob bazenu pa smo imeli prireditveni prostor in bar z osvežilnimi in drugimi pijačami.

Vsak dan se je pričel z razgibavanjem, ki ga je vodila mlada udeleženka Marija. Po zajtrku, ki je bil kot ostala dva obroka na izbiro, smo odšli na plažo. Bili smo blizu plaže Zlatni rat, ki predstavlja drgulj hrvaškega turizma. Peščena plaža  zaradi vremenskih pogojev pogosto menja svojo obliko. Tudi te dni je bila kot mravljišče, komaj si našel prostor za svojo brisačo. Veliko smo plavali, saj je bilo morje zelo toplo in čisto.

Kdor je želel, je lahko odšel tudi na dva izleta: ogled oljarne, kamnoseške delavnice in na Vidovo goro, ki je s svojimi 778 metrov nadmorske višine  najvišja gora vseh jadranskih otokov. Ob večerih pa smo se zbirali v našem poletnem gledališču ob bazenu, kjer smo se družili, se glasno pogovarjali in srkali najljubše pijače. Ker so z nami letovali tudi člani Country plesne skupine Bizonke in Bizoni, smo neizmerno uživali v njihovem nastopu. Po nastopu je bila delavnica Country plesa. Sledila je glasba za ples. Navdušila nas je Marija s svojim izraznim in čutečim plesom. Zadnji večer je gostovala klapa Kuroj z otoka. Njihove pesmi so nam priklicale spomine na lepe trenutke z dragimi osebami, ki jih ni več.

Sprehod do Bola, slikovitega mesteca, ki te s svojo prelepo naravo, dalmatinskim šarmom, z vrvežem mondenega letovišča čisto prevzame. Ob poti so stojnice s spominki iz braškega kamna. Bol je tudi pravo deskarsko letovišče.

Na poti domov smo se pogovarjali, kaj nam je bilo na letovanju všeč. Našteli smo: dobra hrana, druženje, zabavni večeri, sproščenost, smeh, pomoč drug drugemu, dobra zdravniška oskrba, lepa narava…

Iskrena hvala  vsem na društvu, šoferjem, vodiču, našemu Lovru, lastniku agencije, ki nas je ob povratku presenetil z obiskom, vsem in vsakemu, ki je prispeval košček sebe,  da je letovanje res uspelo.

     

brač.jpg                                                                                             

Marjana Dražumerič

Delavnice v prostorih Društva potekajo vsak torek ob 16. uri.
 
Poleg vizitk, tudi letos pripravljamo novoletna darilca in se učimo različnih in novih zanimivih tehnik.

USTVARJALNE DELAVNICE
 
V Društvu se trenutno izvajajo naslednje dejavnosti:
 
BALINANJE - vsak dan na balinišču MDI Litija-Šmartno.
 
NAMIZNI TENIS - vsako sredo in petek od 16. do 19. ure.
 
PIKADO - vsak torek in četrtek dopoldan od 10. do 12. ure.
 
ŠAH  -  vsak ponedeljek od 14. do 17. ure (v prostorih DU Litija).
 
 
PRSTOMET  -  v zimskem času (vsak ponedeljek, torek in četrtek) od 16. do 19. ure.
 

Redna vadba je nujno potrebna za zdravje in vitalnost v vseh življenjskih obdobjih, zato vabimo vse, ki si želite narediti nekaj zase, da se pridružite naši skupini in tako poskrbite za svoje zdravje in boljše počutje.

 

Pridružite se pohodom, ki jih pripravljamo skupaj z Društvom diabetikov.

 Randonneurs

V MDI Litija-Šmartno deluje sedem športnih panog v okviru športnih sekcij. Športne dejavnosti so namenjene delovnim in drugim invalidom in potekajo skozi celo leto, z namenom druženja in zastopanja Društva na tekmovanjih.