OBVESTILA

POHODI

 

SEPTEMBER 2023

 

Datum

Relacija

Vodja pohoda

09.09.2023

Cerknica-Slivnica daljši pohod, krajši pohod v okolici lovske koče. Pohod je organiziran na pobudo Zveze društva diabetikov RS in naj bi postal tradicionalni pohod, v spomin na g. Alojza Rudolfa enega izmed glavnih zagovornikov oseb s sladkorno boleznijo.
Odhod izpred društva ob 7 uri zjutraj. (avtobus).

DD  Cerknica

14.09.2023

 

Šmartno – Kepovna – Podroje – Črni Potok - Šmartno  odhod iz ŽP Litija 7:33 v Šmartno. Ob 8.00 uri zbor pred cerkvijo Šmartnem, (lokalni avtobus Litija-Šmartno).

Alojz Kavčič

21.9.2023

Litija - Bled, (vlak-avtobus) predviden odhod ob 8:00 ŽP Litija.

Jože Pavli

28.09.2023

 

Špital  nad Zagorjem odhod izpred društva ob 8:00 (avtobus).

Alojz Hauptman

 

OKTOBER 2023

 

Datum

Relacija

Vodja pohoda

5.10.2023

 

Pekel pri Borovnici odhod izpred društva ob 7:00 (avtobus).

Alojz Hauptman

12.10.2023

 

Lubnik nad Škofjo Loko odhod izpred društva ob 7:00 (avtobus).

Jože Groboljšek

19.10.2023

Planinski dom Resevna-južno od Šentjurja odhod izpred društva ob 7:00 (avtobus).

Jože Pavli

26.10.2023

Relacija pohoda še ni znana

Alojz Hauptman

Skupaj z Društvom diabetikov vsak četrtek organiziramo pohode v naši bližnji in daljni okolici. Hodite na lastno odgovornost v primerni obutvi in opremi. Za pohode v okolici se prijavite v društveni pisarni društva diabetikov ali po tel. 8981 - 584 najkasneje 3 DNI pred pohodom. Za ostale pohode, za katere je organiziran avtobusni  prevoz se morate prijaviti v društveni pisarni TEDEN DNI pred pohodom, z obveznim plačilom akontacije.

Vodna ujma zalila oba doma invalidov

Izjemne padavine 4.8.2023 niso prizanesle staremu in novemu domu invalidov. Prizadevanje članov društva pri reševanju opreme, inventarja in dokumentacije so bila le delno uspešna. Navkljub njihovem trudu, ko so  v naraščajoči vodi, ki jim je segala skoraj do pasu nosili najpomembnejše predmete, ki še niso bili zaliti.

V naslednjih dveh dneh je skupina petnajstih prostovoljcev opravljala zahtevno delo odstranjevanje blata in čiščenja prostorov in opreme, odbrala pomembno dokumentacijo in jo skušala ohraniti za nadaljnjo uporabo. V prvi vrsti gre za finančno dokumentacijo in osebne podatke invalidov.

Višino škode je v tem trenutku težko ocenjevati, bo pa nedvomno visoka. Do sedaj ugotovljeno da sta uničena 2 računalnika, fotokopirni stroj, tiskalnik, pisarniške omare, vrata, potrebna bo sanacija podov, beljenje zidov, izsuševanje, ….

IMG 20230805 083151

BARTOG d.o.o. NOVI DONATOR DRUŠTVA INVALIDOV

Gospodarska družba BARTOG d.o.o. je razširila prisotnost na trgu, s ponudbo zagotavljanja delov in opreme za avtomobile in kmetijsko mehanizacijo,  na območje Občin Litije in Šmartnega pri Litiji. V njihovi praksi je, da ob vstopu na novo območje poslovnega delovanja, enemu od humanitarnih ali invalidskih organizacij pomagajo pri uresničevanju njihovih poslanstev. S tem namenom, so ob uradni otvoritvi poslovnih prostorov, na Ljubljanski cesti 12, v Litiji, dne 19.4.2023, našemu Društvu  namenili donacijo v višini 1000 eurov.

Družbi Bartog d.o.o. se za njihovo pozornost in pomoč iskreno zahvaljujemo, z obljubo, da bomo njihov prispevek porabili namensko pri uresničevanju naših dejavnosti.

 

Na slikiDonacija Bartog.jpg direktor Bartoga g. Matjaž Aljančič in predsednik društva invalidov Litija-Šmartno g. Bogomir Vidic

                                                                                                                                                      

                                                                                                                                     Miro Vidic

Na Hrvaškem je 7.4.2020, začel veljati nov Zakon o turistični taksi. Po njem je oprostitev plačila oproščena le oseba s telesno okvaro nad 70% in eden njen spremljevalec. Kot dokazilo velja odločba ZPIZ Slovenije. Invalidska izkaznica Društva invalidov ne velja več kot dokazilo za oprostitev.

Sprememba cenika kopalnih kart:

  • Terme Laško 3-h (pon. – petek, ne velja med prazniki in počitnicami) - 8 €
  • Terme Laško celodnevne (veljavnost 11.1.2023 do 30.6.2023 - 12 €
  • Rimske Terme 3-h – 6,50 €
Na vseh točilnih mestih po bencinskih servisih OMV v Sloveniji so nameščene nalepke s telefonsko številko za pomoč invalidom.
Po klicu na navedeno številko vam bodo zaposleni nudili vso ustrezno pomoč pri točenju goriva ter pri nakupu izdelkov ali drugih storitev.